Szeretünk variálni vasárnap reggelente, kicsit kitekinteni más nemzetek konyhájára. Ez a recept nem csak különleges ízvilágú, de egészséges is! Ráadásul a kicsiket is bátran bevonhatjuk az elkészítésébe, így egyúttal izgalmas közös program is lesz, nálunk bevált.
Hozzávalók (4 főre):
- 4 db avokádó
- fél lime leve
- fél lilahagyma
- két gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, chili, ízlés szerint
- 8-10 szelet pirítós
Elkészítés:
- Az avokádókat vágjuk félbe, fordítsuk ki a húsát, tegyük egy edénybe és törjük össze villával.
- A lilahagymát apróra kockázzuk, keverjük az avokádóhoz
- Nyomjuk bele a fél lime levét és fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdeket is.
- Ízesítsük fűszerekkel ízlés szerint.
- Pirítóssal tálaljuk.
Tipp: ha nem akarunk beletenni lilahagymát és fokhagymát, akkor még egyszerűbb, illetve gyorsabb az elkészítés, ha az avokádót egyenesen a pirítósra kaparjuk a héjából, a tetejére préselünk egy kis lime levet, és megborsozzuk, megsózzuk.