Egyszerű, alakbarát, extrán finom, a gyerekek is szeretik. Jöhet? És ha azt mondjuk, hogy egy egészséges, fehérjében gazdag, sós reggeliről beszélünk? Naná, hogy jöhet! Íme egy egyszerű, de annál nagyszerűbb recept!
Hozzávalók (8 db):
- egy csomag/2 csésze friss bébispenót
- ízlés szerint koktélparadicsom (lehetőleg apró szemű)
- 10 db közepes tojás (nagyobb tojásokból 8 db)
- só, bors – ízlés szerint
- olívaolaj a muffinsütő kikenéséhez
Elkészítés:
- A tojássárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét sóval ízesítjük.
- A muffinsütőt kikenjük olívaolajjal.
- A paradicsomot vagy paradicsomokat felkockázzuk, a spenótleveleket megmossuk, megborsozzuk.
- A spenótot és a paradicsomot a muffinsütőbe halmozzuk, majd ráöntjük a tojásfehérjét.
- 180°C-on 15 percig sütjük.
Tipp1: húsimádóknak bacont, apróra vágott sonkát is tehetünk bele.
Tipp2: ha teszünk a muffinformába sütőpapírt, biztosan nem ragad bele a keverék.