Minden változatért rajongunk, mégis a sósat olyan ritkán kockáztatjuk meg. Legyen ez a mai reggel egy kicsit bátrabb és sósabb!
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 ek olaj
- felvágottak (sonka, kolbász – ízlés szerint)
- zöldségek (paradicsom, paprika, avokádó, olívabogyó, lilahagyma – ízlés szerint)
- 10 dkg sajt
- fűszerek (bors, chili, snidling, zöldfűszerek – ízlés szerint)
- Bekeverjük a palacsinta alaptésztát (a tojást liszttel felverjük, majd felváltva adagoljuk a lisztet és a tejet, a végén öntünk bele egy kis szénsavas ásványvizet, hogy a tészta könnyedebbé váljon. Profik szerint érdemes egy kis olajat is önteni bele, hogy ne a serpenyőbe kelljen sütéskor külön tenni, így nem ázik el az olajtól a palacsinta). Minimálisan sózzuk meg, ezt ízlés szerint tegyük hozzá.
- Előkészítjük a felvágottakat, felkarikázzuk a zöldségeket, felszeleteljük a sajtot.
- Forró serpenyőben elkezdjük sütni a palacsintát, mikor az egyik oldala kész, megfordítjuk.
- Ízlés szerint rétegezzük rá a feltétet úgy, hogy a legelején egy szelet sajtot teszünk rá hogy a felvágott hozzátapadjon tőle a tésztához, majd jöhet a sonka vagy a kolbász, végül ízlés szerint a zöldségek és a fűszerek. A végén is érdemes egy kis sajtot beletenni, így a tölteléket is összetapasztja az olvadt sajt.
- Ha végeztünk a rétegezéssel, félbehajtjuk, és pár perc alatt összesütjük az egészet, utána azonnal tálalhatjuk.
+ Tipp1:
ha a családban édesszájúak is vannak, és olyanok is, akik sósat reggeliznének, különösen ideális lehet, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy az édességek kedvelőinek elkészítjük a palacsinta-alapot, és ők klasszikus módon megtöltik maguknak lekvárral, kakaóval vagy amivel szeretnék.
+ Tipp2:
ha ételérzékeny van a családban, növényi tejjel és gluténmentes-, rizs- vagy zabliszttel is könnyedén elkészíthető!