Túrós batyu – Recept

Szeretjük ezt a receptet, mert egyszerű és hamar el is lehet készíteni! Ha marad – nálunk sosem, tényleg olyan a család, hogy a sütemények szinte azonnal elfogynak sütés után – lehet belőle reggeli, tökéletes iskolai tízórai, de uzsonnára is kávéval, teával isteni finomság. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Tészta

  • 4 dkg élesztő,
  • 8 dkg cukor,
  • 3 dl tej,
  • 60 dkg liszt,
  • 8 dkg olvasztott vaj,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 vaníliás cukor,
  • csipet só

Töltelék

  • 50 dkg túró,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 4 ek. kristálycukor,
  • 3 csapott ek. búzadara,
  • 1 citrom lereszelt héja,
  • 2 tojásfehérje,
  • mazsola (elhagyható).

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk. A tejet ezután fokozatosan adjuk hozzá, lágy kelt tésztát kell dagasztanunk.

Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, a tojások keményre vert fehérjéjét a végén lazán hozzáadjuk.

Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, amelyek közepére egy evőkanál tölteléket teszünk. A négyzetek sarkát összecsípjük, egy kicsit megtekerjük. Tepsire rakosgatjuk és hagyjuk kelni további 20 percig, majd lekenjük őket felvert tojással. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (alsó-felső sütés).

Torma Réka receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.