Tejszínes spárgás csirkemell sajtosan – Recept

Spárgaszezonban nálunk kötelező fogás, nagyon gyakran készítjük. Ebédre, vacsorára, de akár egy pokrócos piknikre is remek, hiszen szendvicsként, két szelet kenyér között elfogasztva is szuperízletes. 

Hozzávalók

  • 4 csirkemell
  • fél kg spárga
  • 1 csomó újhagyma
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg sajt
  • bors
  • köret
  • fél kg burgonya
  • petrezselyem

Elkészítés

A csirkemelleket 2-3 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, s egy serpenyőben kevés olajon megforgatjuk.

Egy tűzálló tálba tesszük, közben megcsináljuk a ragut. A spárgát és az újhagymát kisebb karikákra vágjuk, és a hús után megmaradt olajban elkezdjük párolni. A tejszínhez keverjük a sajt felét, kb. 10-15 perc-párolás után a zöldségekre öntjük. Addig főzzük, míg kissé el nem kezd sűrűsödni. Sózzuk, borsozzuk.

Mikor kész, ráöntjük a húsokra. Lefedjük alufóliával, és a sütőben 30 perc-ig sütjük, majd a maradék reszelt sajtot is rászórjuk, sőt rápirítjuk.

Köretnek: A krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, nem teljesen. Végül egy serpenyőbe tesszük, ráhintjük a petrezselymet, és készre sütjük.

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.