Ki ne szeretné a bundáskenyeret – pláne édesen? De a kisütésével járó szag sokakat elriaszthat, még akkor is, ha a francia, és édes verziót vajon kell pirítani, nem olajban sütni. Van azonban másik megoldás: a „hamis” francia pirítós. Mutatjuk is, hogyan tudod elkészíteni.
Hozzávalók (kb. 4 adaghoz)
egy csomag toast kenyér
- 6 db tojás
- 1 bögre tej
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 2 púpozott evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília aroma
- 2 evőkanál fahéj
- 1 csipet só
- juharszirup, friss gyümölcs tálaláshoz (pl. banán, áfonya, eper, málna)
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat, öntsük bele a tejet, a vajat, az ízesítőket, és keverjük össze. A kenyeret vágjuk szeletenként három csíkra. A csíkokat forgassuk meg a folyékony masszában úgy, hogy a kenyér ne szívja meg magát vele annyira, hogy szétolvadjon, darabokra essen, de azért valamennyire legyen átitatva vele. A kenyércsíkokat helyezzük egymás mellé egy tepsin, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig süssük – 10 perc után a kenyércsíkokat meg kell fordítani. Sütés után juharsziruppal, gyümölccsel tálaljuk.
TIPP: fagyasztóban akár 2 hónapig is eláll, csak előkapjuk, sütőben 180°C-on negyed óra alatt, vagy mikróban 1 perc alatt felmelegítve azonnal fogyasztható.