Ez is egy olyan sütemény, amelyet már a nagymamáink is előszeretettel készítettek. Isteni illata van, frissen kívül ropogós, belül puha, de másnap is – amennyiben marad – nagyon finom. Vendégvárónak, vasárnap délutáni nasinak, de tízóraira is remek.
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt,
- 3 dkg élesztő,
- 1 csapott ek só,
- 1 tk cukor,
- 3-3,5 dl tej,
- 1 tojás,
- 1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
- 2 ek puha zsír
A tetejére:
- köménymag,
- szezámmag stb.
A kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, megkelesztjük, 4 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk, megkenjük a puha zsírral, 8 cikkre vágjuk, nagyobb végéről feltekerjük, kiflit formázunk belőle.
Megkenjük tojással, megszórjuk tetszés szerint, még 15-20 percet kelesztjük és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné Edit receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com