Nyitottak vagyunk az újdonságokra, ráadásul arra is próbálunk folyamatosan figyelni, hogy egészséges, de mégis igazi finomságokat készítsünk. A mai receptünk mindkét kritériumnak megfelel. És tényleg nagyon ízlett mindenkinek, esélye sem volt kihűlni…! Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók
Tészta
- 6 tojás fehérje
- nagy csipet só
- 6 ek hideg víz
- 6 tojás sárgája
- 2 ek cukorpótló
- 2 ek növényi olaj
- 6 ek hideg víz
- csipet vaníliapor
- 1 tk rum aroma
- 1 ek sovány kakaópor
- 5 ek zabpehely liszt
- 0,5 tasak sütőpor
Elkészítés
A 6 tojás fehérjét a nagy csipet sóval és 6 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A többi összetevőt is alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habot. Az így kapott piskótamasszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített 160°-os sütőben, (alsó-felső sütésmódnál, plusz még kis edénybe legalulra vizet rakva) 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt, ízlés szerint lekvárral, esetleg cukormentes lekvárral lehet megkenni. (Nálunk mindig van cukormentes mindenből így ezt az opciót választottuk, rendkívül finom lett!)