Rumos-kakaós zab piskóta – Recept

Nyitottak vagyunk az újdonságokra, ráadásul arra is próbálunk folyamatosan figyelni, hogy egészséges, de mégis igazi finomságokat készítsünk. A mai receptünk mindkét kritériumnak megfelel. És tényleg nagyon ízlett mindenkinek, esélye sem volt kihűlni…! Próbáljátok ki Ti is!  

Hozzávalók

Tészta

  • 6 tojás fehérje
  • nagy csipet só
  • 6 ek hideg víz
  • 6 tojás sárgája
  • 2 ek cukorpótló
  • 2 ek növényi olaj
  • 6 ek hideg víz
  • csipet vaníliapor
  • 1 tk rum aroma
  • 1 ek sovány kakaópor
  • 5 ek zabpehely liszt
  • 0,5 tasak sütőpor

Elkészítés

A 6 tojás fehérjét a nagy csipet sóval és 6 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A többi összetevőt is alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habot. Az így kapott piskótamasszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített 160°-os sütőben, (alsó-felső sütésmódnál, plusz még kis edénybe legalulra vizet rakva) 35-40 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, ízlés szerint lekvárral, esetleg cukormentes lekvárral lehet megkenni. (Nálunk mindig van cukormentes mindenből így ezt az opciót választottuk, rendkívül finom lett!)

Nagy Kitti receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.