Mi most készítettük el először ezt a süteményt és máris rajong érte a család. Biztos nagy kedvenc lesz, de ha szeretnénk esetleg vendégségben brillírozni, ajándéknak is nagyon mutatós finomság.
Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 4-5 evőkanál tejföl
Krém
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kb. 8 evőkanál barack lekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm) A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Keverjük össze óvatosan a főtt krémmel és habosítsuk ki.
Az összeállításnál a lapokat egymásra rétegezzük a krémmel: első lap, rá a krém fele, arra a második lap, amit megkenünk barack lekvárral, jöhet a harmadik lap, rá a krém másik fele, majd a negyedik lap.
Egy napig hagyjuk pihenni (ha kibírjuk) és csak másnap szeleteljük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral. Nem csak szép, hanem nagyon finom is!
László Mócsány receptje