A legfinomabb ételek sajttal készülnek. A család kedvenc levese lett, ha hetente készítenénk, azt se bánnák!
Hozzávalók
- 4 evőkanál vaj
- 8 evőkanál vágott metélőhagyma (snidling)
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 4 evőkanál liszt
- 0,5 liter csirkehúslé
- 0,5 liter sűrű tejföl
- 8 evőkanál szétmorzsolt penészes sajt (rokfort)
- só
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy nyeles edényben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a metélőhagymát és a petrezselymet. Körülbelül 2 percig kisebb tűzön finoman pároljuk. Ezt követően meghintjük a liszttel és még további 2 percig pirítjuk. Amikor elérte a megfelelő állagot, hozzáöntjük a csirkehúslevet és a tejfölt.
Felforraljuk, majd a hőfokot csökkentve, takaréklángon 10 percig főzzük. Ezután beleszórjuk a szétmorzsolt sajtot, sót, borsot és befejezésül még 5 percig gyöngyöztetjük. A csirkehúslé helyett adhatunk hozzá tejet is.
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com