Merni kell álmodni, nem számít hány éves vagy!

Brányi Erika a Vibromove – Power Plate Zugló tulajdonosa és személyi edzője. 50 év felett vágott bele álma megvalósításába és élete egyik legjobb döntése volt. A kezdetekről, tervekről és a hogyan továbbról beszélgettünk.

A sport mindig része volt az életének, ami a külsején is meglátszik. Fitt, tökéletes tartású, na és mosolygós. Tett ugyan egy kis kitérőt és civil szakmát űzött egy ideig, de a szíve mélyén mindig tudta, hogy a sport az, ami igazán boldoggá teszi. Ezt a boldogságot szeretné továbbadni a tanítványainak, akik közül egyre többen szintén az 50 pluszos korosztályból kerülnek ki.

Mivel foglalkoztál, még mielőtt belevágtál, hogy megvalósítsd az álmodat? A sport mindig része volt az életednek?

35 évig kézilabdáztam a Budapesti Spartacusban. A csapatom 1981-ben KEK győztes lett, 1983-ban a magyar bajnokságot is megnyertük. Mikor 1985-ben megszületett a fiam, Jászberényben folytattam a kézilabdát. Kihívásnak éreztem, hogy egy NB/1/b-lévő csapatnak segítsek, hogy ismét az első osztályhoz tartozzon. Sajnos több ok miatt ez nem valósulhatott meg.

Ezzel vége lett a sportpályafutásodnak?

Igenis meg nem is. Szívesen jöttem vissza Budapestre, de már a civil életben próbáltam ki magam.  Az elején nehéz volt megszokni, hogy már nem a sport irányítja az életem, de mikor a Hungária Biztosító, később Allianz Biztosítóhoz kerültem, úgy éreztem ismét csapatban dolgozom. Belépésem után egy héttel rendezett sportnapon már az Észak-Budai igazgatóság kézilabdacsapatának játékosa és edzője voltam. 9 évig dolgoztam a biztosításban, 9 évig a Allianz Hungária Nyugdíjpénztárban.

A 15 évnyi profi és a 20 évnyi levezető kézilabdás múltamnak köszönhetően megtanultam, hogy a sportban és az életben egyaránt fontos a motiváció, a kitartás, a szorgalom és az intenzitás, mellyel a feladatainkat végezzük.

Azért ezután elég éles váltásnak tűnik egy saját stúdió megnyitása. Honnan jött egyáltalán az ötlet?

A Power Plate géppel a kozmetikusom ismertetett meg. Egyik alkalommal, mikor mentem hozzá fantasztikusan nézett ki, kérdeztem tőle mit szed, mert abból én is kérek J. Ekkor mondta, hogy Power Plate edzésre jár! Csoda hitetlen voltam. Vibrációs edzés? Csak fél óra? Azt sem tudtam, hogy írják, de addig kerestem az interneten, míg megtaláltam. Az első edzés után 20 kg-mal könnyebbnek éreztem magam és 20 cm-rel a föld felett jártam.

Amikor megszületett a döntés, hogy saját stúdiót nyitsz, kikérted a családod véleményét? Mit mondtak? Mikor, hogyan alakult a stúdió?

Otthon a páromnak mondtam: új családtagunk lesz, mert teljesen beleszerettem a gépbe. A második edzés után, már a Power Plate Magyarország vezetőjénél voltam, hogy szeretnék Zuglóban stúdiót nyitni. 54 éves voltam és már csak szerdánként a Nosztalgia válogatottban edzettem, de nem igazán voltam sportos. Viszont a lelkesedésem nagyon tetszett neki. Elvégeztem a Power Plate alapképzést és utána a kiegészítő képzéseket is. Sosem szerettem volna edző lenni, de mikor ráálltam a gépre tudtam, power plate edző akarok lenni, hogy megmutassam a vendégeimnek, mit kell érezni egy gyakorlat elvégzése közben. Szoktam mondani, ha nem úgy csinálod, ahogy mondom, akkor egy másik izmodat mozgatja meg a gép! Akár egy centin is múlhat, hogy arra az izomra terheljünk, amit szeretnénk erősíteni. Mondják is a vendégek a javítás után, de Erika, így sokkal nehezebb, de ezért vannak itt!

Igazán motiváló a történeted. Nem sokan mernék követni a példád és fejest ugrani az ismeretlenbe… 

Mindig tudtam, mit akarok elérni, de semmin nem dolgoztam annyira céltudatosan, mint a vállalkozásom, a Power Plate stúdió megnyitásán. Autóval, gyalog róttam a zuglói utcákat, jegyzeteket készítettem, hol lenne a legjobb megnyitnom a stúdiót! Majd teljesen véletlenül egy régi egészségpénztári ügyfelemhez mentem – aki a High Center Zugló tulajdonosa-, csak beszélgetni! 3 hónap múlva 2012. január 15-én nyitottam nála. 5 és fél évig voltam ott, nagy boldogság volt, de nehéz is. Ahogy telt az idő, egyre inkább éreztem, hogy önálló stúdiót szeretnék. Az események szerencsés együttállása és pályázat elnyerése után költöztem a mostani önkormányzatai bérleménybe, amit 3 hónapos felújítás után nyitottam meg.

Milyen mozgásformát lehet nálad kipróbálni?

110 m2-en Power Plate edzést és a másik nagy kedvencemet, a WALKenergie edzést! Budapesten egyedül csak nálunk van egy helyen ez a két mozgásforma! A régi vendégeim egy része ma is velünk edz és az új stúdióban az új vendégek is hosszabb-rövidebb ideig minket választanak a céljaik megvalósításához. A próba edzés ingyenes, mert a vibrációs tréning különleges és meg kell szokni. Mivel csak 30 perc, könnyen beilleszthető a rohanó életformánkba.

Milyen feladat körökben kell helytállnod?

Az új stúdióban megváltoztak a feladataim, már nem csak egyedül tartok edzést, a csapatom tagjai, akik egy-egy edzésre vagy napszakra csatlakoznak hozzám: Megyeri Mónika, Kalmár Mátyás power plate edzők és Idei Timea, valamint Bertalan Brigitta WALKenergie edzők. Edzőként és tulajdonosként a feladataim szétválnak. A sokéves edzői tapasztalatom bizonyította, hogy eredményt elérni a szakértelem és a vendégekre való maximális odafigyelés együttesével lehet.

A mozgásstúdióm tagjai szeretik a jó hangulatú, változatos edzéseket és elfogadják, hogy a kirobbanó eredményeket lépésről-lépésre, kitartó munkával lehet elérni.

Tulajdonosként fontosnak tartom, hogy kiváló edzőkkel dolgozzam egy csapatban, hiszen egy csónakban ülünk, egyfelé kell húznunk az evezőt. A személyre szabott edzések mellett, kiemelten fontosnak tartom, hogy közösséget építsünk, melyhez érdemes tartozni. Ezért klubnapokon is találkozunk, ahol érdekes témákról beszélünk, és ahová kivételes tehetségű embereket hívunk meg, érdekes programokat szervezünk.

power plate

Van most olyan esemény, ami még nagyon friss és szeretnéd megosztani az olvasókkal?

A stúdióban mindig változik valami, szombatonként elindítottuk a köredzéseket. Most vezettük be, hogy SZÉP kártya elfogadóhely legyünk, az OTP, az MKB és a K&H SZÉP kártyával rendelkezőket is várjuk szeretettel. Épp szerelés alatt van egy új eszköz a KO8! Ez egy olyan eszköz, amin TRX és még 4 féle gumikötél van. Statikus és dinamikus gyakorlatokat is lehet vele végezni. A koromnál fogva példát szeretnék mutatni minden korosztálynak abban, hogy a rendszeres edzés nagyszerű érzés, az életünk minden területére kihat és látványos eredményt hoz.

Célom, hogy vendégeim a „holnap és holnapután is jövök” érzéssel távozzanak, mert az edzés nem csak küzdés, hanem jókedv és játékosság is.

No Comments Yet

Comments are closed