A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.
Fűszeres svéd kávé
Hagyjuk, hogy ez a kávékülönlegesség elrepítsen Svédországba! Fűszerezzük meg a napot a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg kombinációjával!
Hozzávalók:
- 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávé
- 5 g őrölt fahéj
- 5 g szerecsendió
- 1 db szegfűszeg
- 4 g kristálycukor
Elkészítése:
- Szórjunk egy közepes, átlátszó csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget.
- Opcionális adjunk hozzá 4 g kristálycukrot.
- Készítünk rá 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávét.
- Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.
Tipp: A fűszereket egy papír teafilterbe is betekerhetjük.
Créme Brûlée ihletésű Double Espresso Macchiato
Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.
Hozzávalók:
- 80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
- 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)
- 3 g barna cukor
- kezeletlen lime-héj
- friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
- Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
- Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.
- Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
- Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.