Mangó torta – Recept

A mangó a nyár íze, de minden évszakban imádjuk. Különleges, friss, édes és tele van élettel. Ez a mai mnagó torta is egy csodás édesség, amivel garantáltan senki sem tud betelni!

Hozzávalók

  • 3 db mangó – /érett mangót válasszunk ami már puha/,
  • 20 dkg keksz- /lehet vajas, vagy háztartási keksz is/,
  • 15 dkg vaj- vagy ráma,
  • 25 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt- /lehet vegyesen is/,
  • 1 db citromhéja,
  • 50 dkg habtejszín,
  • 1 db habfix,
  • 25 dkg fehér csoki,
  • 10 dkg étkezési zselatin,
  • 2 db bourbon vanilia cukor, vagy sima vanilia cukor

Elkészítés

A kekszeket megőröljük és az olvasztott vajat, az egyik vanilia cukrot hozzákeverjük. A tortaformába, vagy tortakarikába egyenletesen az aljába nyomkodjuk a keksz alapot.

Ezután a sajtkrémet készítjük el: A sajtkrémbe bele kell tenni a citromhéjat, a vanilia cukrot, majd mixelni. Hozzáöntjük a habtejszínt és habfixálóval kemény habbá verjük a krémet, ezután a megolvasztott fehér csokit is hozzákeverjük finoman. A mangókat felkockázzuk majd elosztjuk 4 részre, hogy jusson a keksz alapra, a krémbe mangó velőnek, a tetejére a mangó zseléhez és a díszítéshez. A mangó felét pürésítjük, majd a fele mangópürét hozzádolgozzuk a krémhez. A másik adag mangópürét átpréseljük szűrőn és hozzáöntjük a feloldott a zselatint.

A kekszalapra halmozzuk a mangó darabokat és a krémet a kekszalapra kenjük. Ezután elkészítjük a mangó zselatint és ráöntjük a tetejére. Ha megkocsonyásodott a teteje, akkor lehet díszíteni tetszés szerint a mangó darabokkal. Ha jól kidermedt a hűtőben és összeállt, a tortakarikát leemelhetjük (vagy a tortaformát lecsatolhatjuk róla) és  áthelyezhetjük egy tortatálra vagy tálcára! Jó étvágyat hozzá! 🙂

Lívia Dobay receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.