A mangó a nyár íze, de minden évszakban imádjuk. Különleges, friss, édes és tele van élettel. Ez a mai mnagó torta is egy csodás édesség, amivel garantáltan senki sem tud betelni!
Hozzávalók
- 3 db mangó – /érett mangót válasszunk ami már puha/,
- 20 dkg keksz- /lehet vajas, vagy háztartási keksz is/,
- 15 dkg vaj- vagy ráma,
- 25 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt- /lehet vegyesen is/,
- 1 db citromhéja,
- 50 dkg habtejszín,
- 1 db habfix,
- 25 dkg fehér csoki,
- 10 dkg étkezési zselatin,
- 2 db bourbon vanilia cukor, vagy sima vanilia cukor
Elkészítés
A kekszeket megőröljük és az olvasztott vajat, az egyik vanilia cukrot hozzákeverjük. A tortaformába, vagy tortakarikába egyenletesen az aljába nyomkodjuk a keksz alapot.
Ezután a sajtkrémet készítjük el: A sajtkrémbe bele kell tenni a citromhéjat, a vanilia cukrot, majd mixelni. Hozzáöntjük a habtejszínt és habfixálóval kemény habbá verjük a krémet, ezután a megolvasztott fehér csokit is hozzákeverjük finoman. A mangókat felkockázzuk majd elosztjuk 4 részre, hogy jusson a keksz alapra, a krémbe mangó velőnek, a tetejére a mangó zseléhez és a díszítéshez. A mangó felét pürésítjük, majd a fele mangópürét hozzádolgozzuk a krémhez. A másik adag mangópürét átpréseljük szűrőn és hozzáöntjük a feloldott a zselatint.
A kekszalapra halmozzuk a mangó darabokat és a krémet a kekszalapra kenjük. Ezután elkészítjük a mangó zselatint és ráöntjük a tetejére. Ha megkocsonyásodott a teteje, akkor lehet díszíteni tetszés szerint a mangó darabokkal. Ha jól kidermedt a hűtőben és összeállt, a tortakarikát leemelhetjük (vagy a tortaformát lecsatolhatjuk róla) és áthelyezhetjük egy tortatálra vagy tálcára! Jó étvágyat hozzá! 🙂
Lívia Dobay receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com