Sósra édes, édesre sós… Örök kérdés, hogy mi legyen előbb? Vagy mi jöjjön utána? Ti hogy szeretitek? Mivel tegnap édességet hoztunk Nektek, így ma nagy magabiztossággal válaszottunk egy sós favoritot. A kedvenc pogácsa receptünk, sokszor elkészítettük és mindig óriási sikere van!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
- 1 dl görög joghurt vagy tejföl
- 1 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg magkeverék + a tetejére
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk a tésztát. 40 percig kelesztjük, és lisztezett felületen kinyújtjuk 2 cm vastagra.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és 20 percet pihenni hagyjuk. Lekenjük tojással, megszórjuk maggal és 200 fokra előmelegített alsó-felső sütési funkcióban 20-25 percet sütjük.
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com