A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy – az alkalomhoz illően – romantikus és ellenállhatatlan Nespresso kávéval. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.
Espresso fehér csokoládés-málnás tejszínhabbal (Vertuo)
Hozzávalók
- 20 ml tejszín
- 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
- friss málnadarabok vagy liofilizált málna
- fehércsokoládé-forgács
Eszközök
- habszifon
- kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
Kókuszos-Vaníliás espresso macchiáto rózsaszirmokkal (Vertuo)
Hozzávalók
- vaníliaszirup
- kókuszreszelék
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
- étcsokoládé-forgács
- ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
- kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
Espresso fehér csokoládés-málnás tejszínhabbal (Original)
Hozzávalók
- 20 ml tejszín
- 1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula
- friss málnadarabok vagy liofilizált málna
- fehércsokoládé-forgács
Eszközök
- habszifon
- kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
Kókuszos-Vaníliás espresso macchiáto rózsaszirmokkal (Original)
Hozzávalók
- vaníliaszirup
- kókuszreszelék
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 1 Paris Espresso kávékapszula
- étcsokoládé-forgács
- ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
- kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.