Húsvétkor az átlagosnál is több tojást fogyasztunk. Ezidőtájt általában a leghagyományosabb módon fogyasztjuk az ebből a csodálatos alapanyagból készült ételeket. Azonban a főtt tojásnál és a rántottánál, amelyek persze mindannyiunk kedvencei, húsvét táján is sokkal többet tartogat a tojás.
„A legújabb tojástermékek, amelyek egyre több üzletlánc polcain is megtalálhatóak a tejtermék-analóg ToTu termékek, melyek különböző változataival kiválóan helyettesíthetjük, ezáltal tejmentessé tehetjük a „túrós”, „tejfölös”, „sajtkrémes” ételeinket. Ezek az élelmiszerek 100%-ban tojásfehérjét tartalmaznak. Így a tejtermékek helyettesítése mellett húsvét tájékán kiváló gasztronómiai felfedező túrára is csalogatják a főzni, sütni szeretőket. Kiváló alapjai lehetnek egy extrán tojásos, ugyanakkor fitt és fehérjedús tortakrémnek vagy mártásnak” – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök. Íme egy inspiráló recept.
Kolbászos savanyú káposzta ToTu extrán krémessel 2 főre:
Hozzávalók:
- 30 dkg fehér édesburgonya
- 2 tojás
- 25 dkg kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 vöröshagyma
- 25 dkg savanyú káposzta
A tálaláshoz:
- ToTu extrán krémes
- citromlé
- törött bors
- só
Elkészítés:
A kockára vágott édesburgonyát sós vízben megfőzzük. A tojásokat külön, szintén megfőzzük. A felkarikázott kolbászt és a kisebb darabokra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az átöblített káposztát. Puhára pároljuk. Hozzáforgatjuk a megfőtt édesburgonyát. Ha szükséges adunk még hozzá sót. Egy-két percig pirítjuk. Tálaláskor citromlével, sóval, borssal ízesített ToTu extrán krémest és főtt tojást adunk mellé.