Egyszerű, de mégis különleges recepet, nagyon látványos, nagyon ünnepi, imádjuk. A karácsonyi asztal ékessége lehet, de egy átlag vasárnap is azonnal elfogy. Minimum dupla adagot érdemes készíteni.
Hozzávalók
Tészta
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- egy tojás sárgája
Elkészítés
A 30 dkg lisztben, amibe egy csipet sót keverünk, gyors mozdulatokkal elmorzsolunk 20 dkg vajat/margarint, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot, 1 citrom héját és egy tojás sárgáját.
Szintén gyors mozdulatokkal egyneműre gyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapiros tepsibe rakosgatjuk.
Alsó-felső módon 180 fokra előmelegitett sütőben világosra sütjük (6-7 perc). Lekvárral töltjük. Minimum dupla adagot érdemes készíteni.
Edvi Kata receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com