Ha hétvége, akkor sütés-főzés. Nálunk különösen. És, hogy büntetlenül tudjunk nassolni, ismét egy alakkímélő 🙂 recepttel kedveskedünk.
Hozzávalók:
➺ 250 g darált Gullon keksz, szinte bármelyik használható, ami nem töltött
➺ 125 g vegán vaj (mi vajas ízűt használtunk)
➺ 50 g porédesítő
➺ 1 dl kávé
➺ 1 evőkanál rumaroma
➺ 100 g cukormentes fehércsoki
➺ 2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés: A darált kekszet egy tálba szórjuk majd hozzáadjuk a porédesítőt, a kávét, a rumaromát és a megolvasztott margarint. Alaposan összedolgozzuk. Egy őzgerinc formát frissen-tartó fóliával bélelünk és a masszát belenyomkodjuk (fele lesz a formának). Ezt követően hűtőbe tesszük. A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk a kókuszolajat és forró vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszes massza tetejére öntjük, szépen elsimítjuk, és azonnal meghintjük fahéjjal! Minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Amint megszilárdult a csoki, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!
Még több egészséges receptért keresd fel a Gullon oldalait!
Facebook: @gulloncukormentes
Instagram: @gullon_kekszek
Tik-Tok: @gullon_zero_kekszek