Epres piskóta – Recept

Rajongunk az eperért, szamócáért, ki hogy nevezi. Finom, könnyű és egészséges. Tudtátok, hogy az eper a világ egyik legnépszerűbb bogyós gyümölcse és a világ szinte minden táján termesztik, illetve, hogy jelentős C-vitamin forrás? Ha éppen nem magában esszük meg, akkor nálunk ez a recept biztos befutó. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 ek. olaj

A vaníliakrémhez

  • egy csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 10 dkg puha Rama

A tetejére

  • 40 dkg eper (kb)
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés

A tésztához az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd, majd hagyd kihűlni.

A vaníliakrémhez a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a Ramát és kanalanként add hozzá a pudingot.

A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét. Pár órára helyezd hűtőbe.

Karácsonyi Hópehely receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.