Rajongunk az eperért, szamócáért, ki hogy nevezi. Finom, könnyű és egészséges. Tudtátok, hogy az eper a világ egyik legnépszerűbb bogyós gyümölcse és a világ szinte minden táján termesztik, illetve, hogy jelentős C-vitamin forrás? Ha éppen nem magában esszük meg, akkor nálunk ez a recept biztos befutó. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
A tésztához
- 5 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 ek. olaj
A vaníliakrémhez
- egy csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 10 dkg puha Rama
A tetejére
- 40 dkg eper (kb)
- 1 csomag piros tortazselé
Elkészítés
A tésztához az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd, majd hagyd kihűlni.
A vaníliakrémhez a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a Ramát és kanalanként add hozzá a pudingot.
A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét. Pár órára helyezd hűtőbe.