Mi minden formájában szeretjük a csokoládét. Bonbonként, szeletben, krémként, forró italként tejszínhabbal a tetején, gyümölcsökkel, vagy duplán. Csokit csokival. Mint ebben az isteni receptben.
Hozzávalók
Piskóta:
- 7db tojás
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 7 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 tábla étcsoki
Étcsokis krém
- 2 tábla étcsoki
- kevés olaj
- 250 g mascarpone
- 100 ml tejszín
Fehércsokis krém
- 2 tábla fehércsoki
- kevés olaj
- 250 g mascarpone
- 50 ml tejszín
Elkészítés
Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a cukrot és krémesedésig felverjük. Majd hozzáadjuk a fehérjéhez és óvatosan összekavarjuk. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport és megint összeforgatjuk, végül a felolvasztott étcsokit is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt lapos tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe, alacsony hőfokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, sütőfüggő a sütési idő.
Ha kisült és kihűlt három részre vágjuk. Az étcsoki krémhez kevés olajon felolvasztjuk az étcsokit, a tejszínt felmelegítjüt és ráöntjük a csokira, szépen összekeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A fehércsokissal ugyanígy járjuk el. A piskóta alsórétegét megkenjük az étcsokiskrémmel, a következőt a fehércsokissal a tetejét szintén étcsokissal. Kb 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni. 🙂