Duplacsokis szelet – Recept

Mi minden formájában szeretjük a csokoládét. Bonbonként, szeletben, krémként,  forró italként tejszínhabbal a tetején, gyümölcsökkel, vagy duplán. Csokit csokival. Mint ebben az isteni receptben. 

Hozzávalók

Piskóta:

  • 7db tojás
  • 5 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 7 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tábla étcsoki

Étcsokis krém

  • 2 tábla étcsoki
  • kevés olaj
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml tejszín

Fehércsokis krém

  • 2 tábla fehércsoki
  • kevés olaj
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml tejszín

Elkészítés

Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a cukrot és krémesedésig felverjük. Majd hozzáadjuk a fehérjéhez és óvatosan összekavarjuk. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport és megint összeforgatjuk, végül a felolvasztott étcsokit is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt lapos tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe, alacsony hőfokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, sütőfüggő a sütési idő.

Ha kisült és kihűlt három részre vágjuk. Az étcsoki krémhez kevés olajon felolvasztjuk az étcsokit, a tejszínt felmelegítjüt és ráöntjük a csokira, szépen összekeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A fehércsokissal ugyanígy járjuk el. A piskóta alsórétegét megkenjük az étcsokiskrémmel, a következőt a fehércsokissal a tetejét szintén étcsokissal. Kb 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni. 🙂

Mónika finomságai
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.