Bécsi túrós palacsinta, nem lehet belőle eleget sütni – Recept

Imádjuk a palacsintás, minden formában. Nyáron is, télen is. Ha esik, ha fúj. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle, frissen, vagy hidegen is finom!

Hozzávalók (10-12 db palacsintához):

Töltelék:

  • 50 dkg házi túró
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola

Öntet:

  • 1 dl tej vagy tejszín
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

Hagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk. Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük. Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.

Tipp: mazsola helyett áfonyával is isteni!

Krisztina Gyurcsics receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.