Imádjuk a palacsintás, minden formában. Nyáron is, télen is. Ha esik, ha fúj. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle, frissen, vagy hidegen is finom!
Hozzávalók (10-12 db palacsintához):
Töltelék:
- 50 dkg házi túró
- 2 ek porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 5 dkg mazsola
Öntet:
- 1 dl tej vagy tejszín
- 1 tojás
- 1 tk vanília kivonat
Elkészítés:
Hagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk. Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük. Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.
Tipp: mazsola helyett áfonyával is isteni!
Krisztina Gyurcsics receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com