Örök kedvenc, ami megunhatatlan. Az almának gyakorlatilag mindig szenzonja van és végtelen számú variációban elkészíthető. Ez a könnyű és gyors finomság Helena Vaclavik receptje.
Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg finomliszt,
- 1 sütőpor,
- pici só,
- 20 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin
- 1 ek tejföl,
- 1 tojás
- 1 kg alma
- 15-20dkg kristálycukor
- fahéj.
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk és két részre osztjuk. Én meglisztezett sütőpapíron kinyújtom 34 x 23 cm-re és ezzel együtt helyezem a tepsibe.
Az almát lereszelem, levétől kinyomkodom, és ízlés szerint hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Szépen elrendezem a tésztán és a másik lappal befedem. Villával megszurkálom és 180 fokon 40 perc alatt megsütöm.
Nagyon finom. Jó étvágyat! 😋 Drága Édesanyám receptje alapján♥️
Helena Vaclavik receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com