Szeretjük az almát, rajongunk az almás süteményekért és vannak receptek, amelyeket nem tudunk megunni. Ez is ilyen. A család és a barátok is boldogan fogyasztják bárhol, bármikor.
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 tetőzött evőkanál liszt
- 6 tetőzött evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kg alma
- 1/2 sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 db vanília ízű puding
- 3,5 dl tej
A csokimázhoz:
- 80 g cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 70 g vaj
Elkészítés
Egy közepes tepsi alját sütőpapirral kibéleljük, vékonyan bevajazzuk. Az almát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük, vágjuk, majd szétterítjük a sütőpapíron.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük adagolva a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan, laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. A felét az almára öntjük, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk és 175-180 fokon (légkeveréses sütőben) 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kisűlt, deszkára borítjuk úgy, hogy az almás fele legyen felül. Az almára szórjunk kevés fahéjat.
A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük és többszöri kevergetés mellett lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük az almás piskótára és csokoládémázzal bevonjuk. A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, a tejjel, felmelegítjük, majd belekeverjük a vajat. Lehet még étcsokoládét is hozzáadni, ha van otthon, de ilyenkor kell még egy kis tej is, mert sűrű lesz a csokitól. Ha szép sima és fényes, akkor öntsük rá a krémre.
Kisfali Judit receptje