Azoknak, akik csak most fedezik fel a forrólevegős sütők (airfryer) előnyeit és azoknak, akik már feketeövesek a témában. Készíts Te is rövidebb idő alatt, forró levegővel, akár zsír vagy olaj hozzáadása nélkül egészségesebb ételeket, amelyek épp olyan finomak – ha nem finomabbak – mint a hagyományos recept alapján készült fogások.
Airfryer brownie
Összetevők:
- 75 g étcsokoládé
- 75 g Rama sütőmargarin
- 1 db tojás
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 40 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 25 g dió
Elkészítés:
Forró vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét a Rama sütőmargarinnal, alaposan átkeverjük a masszát, majd félretesszük. Amíg hűl, összekeverjük egy tálban a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban felverjük a tojást, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Akkor tökéletes, ha könnyed és krémes állagot kapunk a végén.
Ezután lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a csokiszószt, a lisztet, végül a diót. Ezután alaposan kikenjük Rama sütőmargarinnal az airfryer sütőfiókját vagy lyukacsos kosár esetén egy szilikonos sütőformát, hogy a brownie ne ragadjon le. A tésztát a formába öntjük. Ha kell, késsel elegyengetjük a tetejét. Ezután az airfryerbe tesszük 35 percre, 160 °C-ra állítva. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd felvágva tálaljuk.
Csokis muffin
Hozzávalók:
Tészta:
- 120 g Rama sütőmargarin
- 250 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 270 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
A tetejére:
- 250 g mascarpone
- 4 evőkanál porcukor
- 50 g kakaópor (opcionális)
- 180 ml habtejszín
Elkészítés:
A puha Rama sütőmargarint keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat is. A kakaóporral és sütőporral átszitált lisztet 2-3 részletben, felváltva a tejjel keverjük hozzá, úgy, hogy a lisztet keverjük hozzá utoljára. Ne keverjük túl (sokáig) a tésztát. Ízlés szerint forgassunk bele magokat, mazsolát, esetleg csokidarabokat. Osszuk el a masszát a szilikon muffinformákban, kétharmadig töltve azokat. Süssük az airfryerben 170 fokon kb. 20-25 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. A tetejükre készíthetünk mascarponés vagy csokis-mascarponés tejszínhabot, amelyhez a mascarponét a porcukorral (és ízlés szerint a kakaóporral) keverjük simára egy habverővel. Öntsük bele a habtejszínt is, és keverjük addig, amíg habos állagot érünk el. Kanállal vagy habzsákból nyomva díszítsük vele a muffinok tetejét. Megszórhatjuk kakaóporral, színes cukorkákkal, vagy csokoládédarabokkal.
Töltött Portobello gomba
Hozzávalók:
- 200 g reszelt Violife Mozzarella Ízesítésű tömb
- 6 db Portobello gomba
- 1 bögre félbevágott koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- friss, felvágott bazsalikom az ízesítéshez
- extra szűz olívaolaj
- só és frissen őrölt bors az ízesítéshez
- kakukkfű levelek a díszítéshez
Elkészítés:
Összekeverjük egy tálban a koktélparadicsomokat, a bazsalikomot, az olívaolajat, a sót és a borsot. Egyenletesen megtöltjük a gombákat a paradicsom-mixszel és megszórjuk egy nagy adag reszelt növényi tömbbel. Helyezzük a gombafejeket az airfryerbe és 180 fokon kb. 10 percig süssük, míg a reszelt növényi mozzarella rá nem olvad. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.