Könyvklub – Morzsa party

Könyvklub – Morzsa party

Könyvklub – Morzsa party

Az ünnepi sütés-főzés után jól esik egy kis pihenés. Pár napig élvezd ki, hogy nyugalom vesz körül. A konyhában töltött időt is szorítsd vissza minimális fokozatra. Hogy hogyan, ahhoz adunk egy kis segítséget Csigó Zita szakácskönyvével.

Könyvklub – Morzsa partyA könyv maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek. A második fejezet készételeket alakít át, megmutatja, hogy a maradék főtt rizs, tészta, pörkölt, tejbegríz (és még sok minden más) miként ölthet új formát. A harmadik fejezetben pedig olyan tipikus ünnepi ételek kerülnek a középpontba, amelyekből hajlamosak vagyunk túl sokat készíteni, így előre borítékolhatjuk, hogy szükség lesz majd maradékmentésre. Ilyen a bejgli vagy a töltött káposzta. A negyedik, utolsó fejezet a tudatos tervezésre épít olyan receptpárokkal, amelyek azonos alapokról (közös fő összetevők, egyszerre megkezdett főzés) indulnak, de mégis teljesen másfélévé alakulnak. A szerző igyekezett arra törekedni, hogy minden “népszerű” maradék bekerüljön a könyvbe, és persze azt sem zárja ki, hogy egy-egy recepthez megmaradt hozzávaló nélkül is kedvet kap az olvasó. A maradékok hasznosítása nem kényszer és nem erőltetett dolog, hanem felelős és klassz életszemlélet, ami ráadásul a kreativitást is kibontakoztatja.

Szerző: Csigó Zita
Kiadó: Corvina Kiadó
Ára: 4990 Ft

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk.