A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.
Szabó Adrienn, a Magyar superfood című könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést.
Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.
A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. S hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot, a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájáról is tájékozódhatnak az olvasók.
A szerzőről
„A sokéves hazai és külföldi egyetem befejezése óta dietetikusként életem minden napja a gyógyításról, a klinikáról, a betegeknek való segítségnyújtásról, valamint a tévhitekkel szembeni útmutatásról szól. Engem ez éltet, ez ad szinte végtelen erőt és energiát.
A sütés-főzés, konyhai ténykedés számomra terápia — és ezt kizárólag intuitívan csinálom, mert így közben sokat lehet kóstolgatni, fantáziálni, szórakozni, pedig elvileg az étel nem játék, legalábbis azt mondják.
Cserkészként rengeteget túráztam, hónapokat töltöttem a magyar erdőkben. Több pozícióban dolgozó nőként és feleségként ma már a termelői piacokon élem meg a természet közelségét.
Kedvenc szavam a gombóc, az eddigi kedvenc városom pedig Hong Kong, ahol sok a gombócos étel — szerintem ezzel még nekem lesz dolgom a jövőben!
Az ajándékozás a szeretetnyelvem, és ha a meglepetés valamilyen étel, akkor minden rendben van.” – Szabó Adrienn
Szerző: Szabó Adrienn
Kiadó: Boook Kiadó
Ára: 4.790 Ft
ITT tudod megrendelni!
Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.