Könyvklub: Gentleman Jack – Anne Lister titkos élete

Anne Lister, gúnynevén Gentleman Jack, nemcsak korának egyik legizgalmasabb személyisége, de minden bizonnyal a világ egyik legszorgalmasabb naplóírója is volt: 34 éven át írt, 27 kötetnyi, 6600 oldalas naplója értékes kordokumentum, amely a UNESCO Világemlékezeti Listájára is felkerült. Ha kilépnél a komfortzónádból, mindenképpen ajánljuk ezt a kötetet.

A kalandos életű Anne Lister sorra szegte meg a 19. század szigorú szabályait. A merész és szenvedélyes nő anatómiát tanult, politizált, üzletelt és bejárta Európát, és nem hagyta, hogy keresztülnézzenek rajta saját neme iránti vonzódása miatt. Titkosírással lejegyzett naplójában kíméletlenül őszintén vall magánéletéről, amelyben arra is fény derül, hogy miért nem köt látszatházasságot, és melyik partnerének hányszor volt orgazmusa, de megtudhatjuk azt is, hogyan reagál a társadalom arra, ha valaki nyíltan felvállalja nemi identitását.

A BBC az HBO készített kosztümös tévésorozatot az első modern leszbikus naplójából, amelyből megtudhatjuk, hogyan reagál a társadalom arra, ha valaki nyíltan felvállalja nemi identitását.

Szerző: Anne Choma
Kiadó: HVG Könyvek
Ára: 3900 Ft

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.