Könyvklub: Diplomaták mesélik

Ez a kötet szerzői valamennyien tapasztalt diplomaták, akik derűsen, olykor görbe tükörbe nézve anekdotáznak kalandos életükről. Ez a kötet a mindennapjaikba nyújt bepillantást.

Noha tudnivaló, hogy a diplomaták felelősségteljes munkát végeznek, rejtélyes figuráknak tartják őket. Mert ugyan mi végre töltik pályafutásuk jó részét külföldön ahelyett, hogy itthon szorgoskodnának? Egyáltalán, mit csinálnak odakinn? Hogy mit? Nos, afféle szürke eminenciásként, fehér asztal mellett hazájuk érdekeit képviselik, szép szóval igyekeznek elhárítani a bajt, szelíd, de öntudatos harcosként, gyakran súlyos nemzetközi konfliktusok sodrásában is teszik a dolgukat.

Hogy ez a kötet valóban érdekes olvasmány, arra maga Habsburg György a garancia, nem hiába ajánlja személyesen.

„Sokat tudok a diplomaták életéről, de most látom csak, hogy nem eleget. Legkevésbé talán azt, mennyi humor szorul az öltönyös urakba. Hogy a komoly arc mögé bújva milyen szórakoztatóan tudnak mesélni apró élményeiktől kezdve a sorsfordító eseményekig – bármiről. Áradó anekdotázó kedvük hű tükre ez a kötet, melyet az első oldaltól az utolsóig felhőtlen élvezet olvasni. Jó szívvel ajánlom minden olvasónak.”

/Habsburg György/

Szerző: Medgyes Péter, Varga Koritár Pál

Kiadó: Corvina Kiadó

Ára: 3490 Ft

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.