Indul a Womagic könyvklub!

könyvklub-womagic

Ezennel megnyitjuk a womagic könyvklubot! Bizonyára ti is láttátok anno a Könyvklub – avagy az alkony ötven árnyalata című filmet Diane Keaton főszereplésével. Mi imádtuk és reméljük ezzel nem vagyunk egyedül.

Éppen ezért szeretnénk a hozzánk hasonlóan könyvmoly olvasóinknak kedvezni és hétről hétre vagy egy újdonságot ajánlani, vagy megosztani egy könyvkritikát. DE! És itt jöttök ti a képbe, kedves olvasók. Akár a Facebook oldalunkon a könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen, szeretettel várjuk a ti kedvenc köteteiteket, és ha van, akkor könyvkritikátokat. A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazunk.

„Azért alapítottuk a könyvklubot, hogy az elménket stimuláljuk. ” (Könyvklub c. Film)

Fogadjátok szeretettel a mi heti ajánlatunkat, ami éppen ma debütál a könyvesboltokban, frissen, ropogósan. 😉

Sarah Rose kötete izgalmas kémtörténetek tele romantikával, küzdelemmel, kódnevekkel, felrobbantott vonatokkal, bátorsággal és sok-sok árulással – a Legendás lányok igaz történeteiből kiderül, mire képesek a nők, ha nemes ügyért kell harcba szállni. A kötet szerzője, Sarah Rose a brit titkosszolgálat különleges egységének hosszú időre titkosított dokumentumait dolgozta fel. Az egyedülálló iratok, naplók, személyes beszámolók olyan hadműveletekről szólnak, amelyek során fiatal nőket képeztek ki arra, hogy a frontvonal mögé átdobva a megszállt Franciaország területén segítsék az ellenállás tevékenységét. Az életüket nap mint nap kockára tevő fiatal ellenállók pontosan tudták, mi vár rájuk, ha a Gestapo kezei közé kerülnek – ami sajnos több esetben be is következett. Ám ennek dacára a bátor nők igyekeztek kitartani a fedőtörténetük mellett, és próbálták megúszni a letartóztatást, vagy elviselni a kínzásokat. Feladatkörükbe tartozott, hogy fogadják és rejtegessék a folyamatosan érkező szabotőr honfitársaikat, akadályozzák a nácik hadműveleteit, valamint információkkal lássák el a titkosszolgálatot – így a lányok igen fontos szerepet kaptak a pontosan hetvenöt évvel ezelőtti partraszállás, az ún. D-nap előkészítésében is.

Minden tiszteletünk azoké a nőké, akik, ha nem is kémként, de sikerrel veszik az akadályokat az élet különböző területein, legyen szó anyaságról, munkáról vagy párkapcsolatról. Mind hősök vagytok!

Szerző: Sarah Rose
Kiadó: Partvonal
Ára: 3999 Ft

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.