A Rolling Stones egykori basszusgitárosa eladja zenei relikviagyűjteményét

Árverésre bocsátja több mint ezer tárgyból álló zenei relikviagyűjteményét a Rolling Stones egykori basszusgitárosa, Bill Wyman.

A 83 éves zenész 1993-ban vált ki az együttesből. A banda ötven évét felölelő óriási gyűjtemény, amely személyes tárgyakból, hangszerekből, fellépőruhákból áll, a Julien’s Aukciósház árverésén vásárolható meg. Az aukciót május 29. és 31. között tartják Beverly Hillsben. Az árverés egyik legérdekesebb tétele az a Vox AC30-as hangerősítő lesz, amelyet Wyman 1962-ben vásárolt, amikor meghallgatásra jelentkezett a Rolling Stones együttesbe. A próbajátékot egy londoni kocsmában tartották.

A hangerősítő a becslések szerint 80-100 ezer dolláros (25-30 millió forintos) áron kelhet el. Wyman árverésre bocsátja számos egykori gitárját, köztük 1969-es Fender Mustang basszusgitárját is, amelyen a Stones koncertjein játszott 1969-ben és 1970-ben. A hangszer a szakértők szerint 500 ezer dollárért (155 millió forintért) is elkelhet. Az árverés bevételének egy része a Macmillan Rákalapítványt, a Pince’s Trust brit ifjúsági jótékonysági szervezetet és a Közép-karibi Tengerészeti Intézetet támogatja.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.