Imádjuk a palacsintás, minden formában. Nyáron is, télen is. Ha esik, ha fúj. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle, frissen, vagy hidegen is finom! Hozzávalók (10-12 db palacsintához): Töltelék:…
Címke: recept
Lassan beköszönt az ősz, elindult az iskola, megint jönnek a rohanós reggelek és a „na de mi legyen vacsorára” visszatérő, kínzó kérdése. A klasszikus baconos tojásrántotta reggelire és vacsorára is igazi jolly…
Egy kis retro édesség, amit nem lehet megunni, a család kedvence. Nincs vele sok munka, a sütőt sem kell bekapcsolni, tökéletes az utolsó nyári hétvégéhez, hiszen állagában a forró napokat idézi, de…
A fagylalt összetétele (magas folyadék-, fehérjetartalma, és más gyorsan romló összetevők) miatt kiváló táptalaja a gyomor-bél rendszert megbetegítő baktériumoknak. Állandó hűtést igényel (legalább -8 °C), mert néhány hőmérséklet emelkedés a felületén, olvadáshoz,…
A mai receptünk így kezdődik: burgonyát sós vízben a héjában puhára főzzük, forrón áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha meleg vagy langyos burgonyával dolgozunk, a tésztánk ragacsos és nyúlós lesz.) Kitaláljátok, mi…
A hagyományos magyar konyha gyökerei az életből származnak. A Sparhelt nosztalgikus receptjei, valamint a magyar gasztronómia karakterisztikus fejezeteit összefoglaló falatnyi, mégis tartalmas kiegészítések is erről tesznek tanúbizonyságot. A könyvben, s így –…