A hangulatos nyáresti étkezések központi eleme a grillezés, ami egyszerre ad különleges zamatot az elkészült ételeknek és a társasági vagy családi életnek. Nem elég azonban az alapanyagokat felpakolni a rácsra, van néhány…
Címke: pácolás
A grillezés során keletkező rákkeltő anyagok közül a legjelentősebbek a heterociklusos aromás aminok (HCA) és a policiklusos aromás szénhidrogének (PAH). Ezek az anyagok akkor képződnek, amikor a hús magas hőmérsékleten, közvetlen láng felett…
A grillezést túlzás nélkül mindenki szereti, hiszen amellett, hogy megannyi receptúra és elkészítési mód áll a rendelkezésünkre, szűk családi körben vagy akár egy nagyobb baráti összejövetelen egyaránt telitalálat lehet. Ezzel együtt több…
Élvezzük a kinti sütögetést, a jó társaságot. A nyár beköszöntével egyre több bevásárlókosárba kerül faszén, grillkolbász, húspogácsa, grillsajt vagy BBQ szósz. A grillezés igazi családi elfoglaltság, mindenki kiveheti a részét az előkészületekből:…