Hetvenhat perc naponta – ennyi időt töltöttek a nők a konyhában a szocializmus idején és a kétezres évek elején is. A főzésre fordított idő azóta sem csökken, ugyanakkor a fiatalabb generáció egyre…

Hetvenhat perc naponta – ennyi időt töltöttek a nők a konyhában a szocializmus idején és a kétezres évek elején is. A főzésre fordított idő azóta sem csökken, ugyanakkor a fiatalabb generáció egyre…
Hazánkban a lakosság mintegy harmada szenved magas vérnyomásban, a halálozások 49 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, emiatt például 2019-ben mintegy 64 ezer ember hunyt el Magyarországon – ez havonta átlagosan több…
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel. Az új termékek között a tervek szerint lesz funkcionális, érlelt szalámi és…
A rohanó hétköznapokban az egészséges táplálkozás könnyen háttérbe szorulhat, hiába fogadtuk meg az év elején, hogy jobban odafigyelünk az étkezéseinkre. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a tápanyagdús, változatos étrend kialakítása mindennapos főzéssel…
A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók. A…