Mézes puszedli egyszerűen

A téli hónapokat – különösen a karácsonyhoz közelieket – áthatja a mézes kalács és a mézes puszedli illata. Nagyon sokszor sütjük, nagy kedvenc és ez a most hozott recept nem is bonyolult. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 3 mokkás kanál szódabikarbóna
  • 1 evk. mézes sütemény fűszerkeverék
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg Rama margarin
  • 2,5 dl méz
  • 3 egész tojás

Máz

  • 3 tojás fehérje
  • 50 dkg porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evk. étolaj

Elkészítés

A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel, és a porcukorral összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal, jól összedolgozzuk. Ha kissé ragacsos tészta lesz a végeredmény, ne aggódjunk, tegyünk még hozzá lisztet, és jól beledolgozzuk bele a tésztába.

Ezután. borítsuk lisztezett nyújtólapra, majd csipkedjünk kicsi golyókat belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített sütőben, alul felül légkeveréses, 170 fokon, 12 perc alatt, készre sütjük.

Máz

A cukrot a tojás fehérjével, addig keverjük a robotgéppel, míg szép fényes nem lesz. Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni! Nagyon, nagyon finom és sokáig eláll, persze ha marad!

Hankó Ági receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.