A téli hónapokat – különösen a karácsonyhoz közelieket – áthatja a mézes kalács és a mézes puszedli illata. Nagyon sokszor sütjük, nagy kedvenc és ez a most hozott recept nem is bonyolult. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
Tészta
- 1 kg liszt
- 3 mokkás kanál szódabikarbóna
- 1 evk. mézes sütemény fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg Rama margarin
- 2,5 dl méz
- 3 egész tojás
Máz
- 3 tojás fehérje
- 50 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evk. étolaj
Elkészítés
A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel, és a porcukorral összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal, jól összedolgozzuk. Ha kissé ragacsos tészta lesz a végeredmény, ne aggódjunk, tegyünk még hozzá lisztet, és jól beledolgozzuk bele a tésztába.
Ezután. borítsuk lisztezett nyújtólapra, majd csipkedjünk kicsi golyókat belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített sütőben, alul felül légkeveréses, 170 fokon, 12 perc alatt, készre sütjük.
Máz
A cukrot a tojás fehérjével, addig keverjük a robotgéppel, míg szép fényes nem lesz. Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni! Nagyon, nagyon finom és sokáig eláll, persze ha marad!
Hankó Ági receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com