Visszavásárolja a használt bútorokat az IKEA

2020-ban az IKEA több újdonságot is bevezet: márciustól indul a „Bútorok második élete” szolgáltatás, és négy vidéki városban nyílik olyan átvételi pont, ahonnan elvihetőek lesznek az online vásárolt termékek.

Vidéki átvételi pontok nyitását tervezi idén az IKEA négy városban: Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben. A budaörsi és a soroksári áruházak után a budapesti Örs vezér téri áruháznál is létrehoznak egy önkiszolgáló csomagátvételi pontot. Tavasszal pedig elindul a „Bútorok második élete” elnevezésű kezdeményezés – ez azt jelenti, hogy az IKEA visszavásárolja azokat a bútorokat, melyekre a vásárlóknak már nincs szükségük. Ezeket a bútorokat azután ezen a visszavásárlási áron értékesíti újra a leértékelt árú termékek részlegében.

A lakberendezési vállalat célkitűzése, hogy 2030-ra teljes mértékben megvalósítsa a körkörös gazdaságot. Minden új terméket úgy terveznek majd meg, hogy azok más célból felhasználhatók, helyrehozhatók, újrafelhasználhatók, újraértékesíthetők és újrahasznosíthatók legyenek. Ennek célja, hogy a lehető legkevesebb hulladék termelődjön.

No Comments Yet

Comments are closed