Újjászületik az athéni Akropolisz

Az athéni Akropolisz talán Görögország legkönnyebben felismerhető és legismertebb turisztikai látványossága. A világ minden pontjáról érkeznek emberek pusztán azért, hogy megcsodálják nagyszerűségét. És hamarosan, az utazási és repülési korlátozások megszűntetése után az idelátogatók további újdonságokra számíthatnak.

A görögországi lezárások bevezetésének kezdete óta az ország turista és régészeti látványosságai, valamint múzeumai kiürültek, gyakorlatilag az otthonaikba kényszerített helyi lakosok, és minden szándékuk ellenére belépési engedélyt nem kapó turisták távol maradása miatt. A balszerencsés helyzet azonban nagyszerű lehetőséget teremt a helyi hatóságoknak, hogy elvégezzék a felújítási munkákat, amiket más körülmények között sokkal több időbe kerülnének.

Átlagosan évente 1.5 millió vendég látogat az Akropoliszhoz, most a lezárásnak köszönhetően a szám szinte nullára csökkent, ezzel lehetőséget biztosítva építkezések, fejlesztések és renoválási munkák hamarabbi elvégzésére.

Ez azt is jelenti, hogy aki a korlátozások feloldása után látogatja meg majd az országot, sokkal jobb körülményeket talál, elsősorban a kényelem és belépés vonatkozásában. Az Akropoliszhoz érkezők számára az egyik legfontosabb újítások között szerepel majd egy lift mellyel fel és le is lehet közlekedni, rámpák és külön útvonal a mozgássérültek részére, új világítás az épület teljes környezetében, mellyel biztonságosabbá válik a közlekedés, és egyben költséghatékonnyá a működtetésük, valamint a jegyértékesítés is modernizálásra kerül. A helyi elektromos hálózat is korszerűsítésen esik át, amely során fejlett villámhárító rendszer kerül kiépítésre, egy korábbi 4 ember sérülését okozó vihar következményeként.

Magához az épülethez tartozó fejlesztések szintén tervben vannak, nevezetesen a felesleges, a Pantehonra történő kilátást akadályozó állványzat eltávolítása, ezzel még szebbé téve a panorámát.

 

No Comments Yet

Comments are closed