Édeset édessel ennénk, de néha azért jól esik más ízvilág… Viccet félretéve, ma egy olyan receptet hoztunk, ami akár formájában is segíthet ráhangolódni az ünnepekre, mégis egy klasszikus örök kedvenc. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 25 dkg zsír
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 1 cs. szalalkáli (15 g)
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
tetejére:
- 1 db tojás
- szezámmag
- vagy sajt
Elkészítés
A kétféle lisztet elkeverjük a sóval, szalalkálival, elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 5 mm-re nyújtjuk, rudakra vágjuk vagy formával szaggatjuk. Felvert tojással kenjük, maggal vagy sajttal szórjuk.
200 fokon kb. 15 percig sütjük. Mivel a szalalkálinak sütés közben kellemetlen az illata, így sajnos szellőztetni kell, de megéri!
Ildikó Némethné Tóth receptje
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com