KÉK Klub – Szodoma – régészek egy bibliai katasztrófa nyomában – Gáspár Péter előadása

Ha kedd, akkor kulturális csemegék ínyenceknek! Ma egy olyan programot ajánlunk, amely valóban egyedülálló, egészen különleges! A valódi bűneseteket feldolgozó sorozatok korában hozhat izgalmakat egy nyomozás egy bibliai katasztrófa nyomán? Lehetséges? Természetesen. A régészek ma is folyamatosan keresik a miérteket, a mindig izgalmas Gáspár Péter pedig nem kevesebbre vállakozik, mint megkísérli egy térképre helyezni és felfedni ezeket az új és régi nyomokat. Nagyon javasolt program!

„Szodoma és Gomorra városainak pusztulása az egyik legismertebb bibliai kataklizma a régidőkből, oly távoli, hogy a Teremtés könyvében esik róla említés. A Tel el-Hammam területén folyó ásatások vezetői szerint ennek a késő bronzkori katasztrófának a nyomaira bukkantak Jordániában, s hitelesen tudják igazolni feltevéseiket. Lehetséges mindez, vagy ismét csak egy izgalmas teóriát próbálnak adatokkal alátámasztani? Ide sújtott le az Úr haragja? Ennek szeretnénk ma este utánajárni.”

Az előadó

Gáspár Péter

Gáspár Péter, aki több mint húsz évig vezetett kulturális utakat Ázsia különböző országaiba. A délkelet-ázsiai térségre szakosodott. Végzettsége szerint francia-történelem szakos tanár. Jan van den Boomen írói álnéven ismert a fantasy irodalom kedvelői körében. Szakácsként is tevékenykedik, jelenleg a Chefparade főzőiskola ázsiai kurzusait vezeti.

Dátum: 2024. szeptember 26. 19:00

Helyszín: online, Zoomon

Ha még nem vagytok KÉK Klub tagok,  ITT olvashattok utána. Mindenképpen javasoljuk, hogy tapasztaljátok meg ezt az élményt, ami távoli kultúrák, érdekes helyszínek, izgalmas életek és személyiségek megismerését adja! A havi előfizetésért 3 választható programhoz kaptok hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.