Egy kis retro édesség, amit nem lehet megunni, a család kedvence. Nincs vele sok munka, a sütőt sem kell bekapcsolni, tökéletes az utolsó nyári hétvégéhez, hiszen állagában a forró napokat idézi, de ízeiben már megjelenik az ősz. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 1 gesztenye massza
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg + 5 dkg margarin
- 2 evőkanál rum
- 8 dl tej + egy kicsi a kekszhez
- 3 csomag vanília puding
- 25 dkg cukor
- 1 csomag babapiskóta (kb. 20 dkg )
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés
A gesztenyét, a kekszet, az 5 dkg margarint, a rumot és kevés tejet (annyit, hogy jól összeálljon) összedolgozzuk, majd egy magas falú tepsibe nyomkodjuk. A pudingot felfőzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk és jó krémesre keverjük, majd ketté osztjuk.
Egyik felét rákenjük a gesztenyés masszára, erre jön a rumos tejbe mártogatott babapiskóta, amire a krém másik felét rákenjük.
A tejszínt felverjük, elsimítjuk a krém tetején, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.