KÉK Klub – Fotós szemmel: Makaó, a filmek és a kaszinók otthona – Nicky Almasy előadása

Különleges program hétvégi fotelturistáknak! Egy olyan programot ajánlunk, amelyet a kedvenc kulturális csemegéink lelőhelyén, a KÉK Kulturális Élményklubban érhettek el. Augusztus 25-én reggel 9-kor egy világjáró fotós szemén keresztül pillanthatunk be Makaó kicsit sem átlagos hétköznapjaiba.

Nicky Almasy „Fotós szemmel” című sorozatának legújabb epizódjára Kuala Lumpurból jelentkezik be, az időeltolódás miatt az előadását vasárnap reggel 9 órakor tartja. Nicky Almasy saját szavaival így invitál mindenkit: “Csatlakozz hozzám az előadásra, és bemutatom Makaó. egyedi világát. Személyes tapasztalataimon keresztül, történeteimmel, fotóimmal és videóimmal szeretnék szubjektív betekintést adni ebbe az egyedülálló városba, amely a filmek és a kaszinók otthona. A következőkről mesélek:

  • Filmes helyszínek Makaóban: Fedezzük fel Makaó ikonikus filmes forgatási helyszíneit. Beszélünk Bruce Lee klasszikusáról, James Bond kalandjáról, Indiana Jones utazásáról, valamint Madonna és Sean Penn romantikus filmjéről, a „Shanghai Surprise”-ról. Modern filmet is említek.
  • Kulturális keveredés: Megmutatom Makaó egyedi kulturális keveredését, amely a portugál és kínai örökség építészeti különlegességeiben tükröződik. Fedezzük fel, hogyan keveredik Makaóban a régi kultúra a modern elemekkel, izgalmas látványosságokat kínálva az idelátogatóknak.
  • Kaszinók világa: Makaó Cotai negyedében rengeteg kaszinó található, amely híres látványosság és turistacélpont. Elmesélem, hogyan teszi a szerencsejáték Makaót különlegessé a kínai állampolgárok számára.”

Az előadó

Nicky Almasy

Nicky Almasy 5 évig a világ második legmagasabb épületének, a Shanghai Tower-nek volt az építészeti fotósa. Hudec László által tervezett összes sanghaji épületet megörökítette fotón a 2017-ben megjelent Hudec by Nicky Almasy c. albumhoz. Almasy emellett az AirAsia légitársaság hivatalos fotóriportere is volt 5 éven keresztül. Idén jelent meg az Earnshaw Books gondozásában a Recycling Reality című könyve fotók nélkül, amelyben a legmeghatározóbb fotós projektjeiről ír. Jelenleg Kuala Lumpurban, Malajziában él.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Nickytől. Miután Nicky Malajziában él, az időeltolódás miatt vasárnap, augusztus 25-én reggel 9 órakor lesz az előadás.

Ha szeretétek részt venni a programon, ITT találtok még információt.

Az online programon Zoomon keresztül vehettek részt. A használata egyszerű, erről információkat olvashattok a KÉK Klub Gyakori kérdések oldalon.

Ha még nem vagytok tagjai a KÉK Klubnak,  ITT olvashattok utána. Mindenképpen javasoljuk, hogy tapasztaljátok meg ezt az élményt, ami távoli kultúrák, érdekes helyszínek, izgalmas életek és személyiségek megismerését adja. Ha még nincs előfizetésetek, kezdjétek akár havi előfizetéssel. További előnyökért válasszátok a féléves vagy éves csomagot. Az előfizetés mindössze egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adható!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.