Kávé mellé

Ha már egy ideje gondolkozol, hogy örökbefogadj egy kis állatot, a mai nap tökéletes erre. Ma van ugyanis a Hontalan állatok világnapja. 🙁 Ez egy fontos döntés, ami egy életre, az ő életére szól, így csak akkor tedd meg, ha komolyan gondolod és mindenben számíthat majd rád. Hogy egy kis vidámságot is csempésszünk a napba, hoztunk pár nyári frissítő újdonságot a fürdőszobába. 

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint a túlnyomóan napos időt csak néhol északkeleten, illetve estefelé Sopron környékén szakíthatja meg zápor, zivatar. A középső és keleti tájakon helyenként megélénkül a légmozgás, erős, viharos széllökések viszont csak záporok, zivatarok környezetében lehetnek. Hajnalban 16-25, délután 33-40 fokot mérhetünk.

🆘 Ma országszerte marad a kánikula, ez pedig az egészséges szervezetre is megterhelő lehet. A nagy melegben nagyon magas lesz a napszúrás és a hőguta kialakulásának kockázata, könnyen túlhevülhet testünk. Erős fejfájás, migrén, rosszullét, keringési és légzőszervi panaszok jelentkezhetnek. Nő a sztrók és az infarktus kockázata. Általános tünet lehet a fáradékonyság, a bágyadtság és az aluszékonyság. A trópusi éjszakák miatt még kialvatlanabbak, fáradtabbak lehetünk. Északkeleten és néhol Sopron környékén egy-egy zivatar kialakulhat, melyek környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai. A napos időben 10 és 16 óra között mindenhol erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Névnap: Ábrahám

Híres születésnapos

Ma tölti be 66. életévét Madonna.

A világ legsikeresebb énekesnőinek egyike, Madonna Louise Ciccone. Már több mint 100 millió példányban keltek el a lemezei. A „Ray of Light” című albumát eddig hat Grammy-díjra jelölték, amelyből négyet meg is kapott. Két másik Grammy-jelölést is magáénak mondhat, méghozzá a „Beautiful Stranger” című daláért. Videoklipjeivel egyike lett a műfaj nagy megújítóinak. Színésznőként a legjobb színésznőnek járó Arany Glóbusz Díjat vehette át az Evita címszerepéért. Első játékfilmje a Kétségbeesve keresem Susant (Desperately Seeking Susan) volt, majd láthattuk a Dick Tracyben, a Micsoda csapatban (A League of Their Own) és A tanú testében (Body of Evidence). Idén a Popzene legjobb éjszakája című dokumnetum filmben láthatjuk.

Last minute vakáció segédek

Fürdőruha, strandpapucs, napszemüveg, na de mi lesz a szükséges piperékkel? Akár tengerparti nyaralásra, akár csak egy rövidebb városi kiruccanásra indulsz, így a nyár végén, nem árt alaposan átgondolni miket viszel magaddal, hiszen a helytakarékosság ilyenkor kulcsfontosságú lehet!

Fedezd fel frissítő nyári kedvenceinket, melyek a mi bőröndünkből egészen biztosan nem hiányozhatnak, és a legnagyobb hőségben is számíthatsz rájuk!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.