Kávé mellé

Ma, a Fiatalok világnapján ünnepeljük a gyerekeinket, unokáinkat és belső énünket is. 🙂 Mert legbelül mi fiatalnak érezzük magunat, még ha a tükör nem is ezt mutatja. A fiatalos külsőért is tudunk tenni, például azzal, ha ápolt és szép a hajunk. Mára egy hajápolási újdonságot hoztunk.

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint túlnyomóan napos idő várható, csak északnyugaton növekedhet meg kissé a felhőzet. Itt egy-egy zápor sem kizárt. Helyenként élénk lesz a déli szél. Hajnalban 13-23, délután 29-38 fok között alakul, az alacsonyabb maximumokat az ország északkeleti harmadán mérhetjük.

🆘 Ma is folytatódik a hőség, ami nemcsak a melegre érzékenyek szervezetét terhelheti meg. Fejfájás, migrén ismét kialakulhat, emellett általános tünet lehet a fáradékonyság, bágyadtság, aluszékonyság. A nagy melegben vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét, szédülés is kialakulhat. Nő a sztrók és az infarktus kockázata. Könnyen napszúrást kaphatunk, valamint fokozódik a hőguta kockázata is. A napos időben 10 és 16 óra között erős, illetve nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Névnap: Klára

Híres születésnapos

Ma ünnepli 44. születésnapját Dominique Swain színésznő.

Teljes neve: Dominique Ariane Swain. A kilencvenes években kezdett filmezni, a világhírnevet az 1997-es Lolita női főszerepe hozta meg számára – a forgatás során Swain mindössze 15 éves volt, ennek ellenére a kritika méltatta alakítását. A későbbiekben olyan filmekben tűnt fel, mint az Ál/ArcA nagy kékség második része, vagy A rossz anya. A színészet mellett producerként is aktív.

Hajápolással egészült ki a Rossmann Rutin

Online arc-, és hajrutinnal, valamint Virtuális Tükörrel, a boltokban digitális polccímkékkel újított a drogéria. 2024 elején debütált a Rossmann Rutin, mellyel először bőtípusunknak megfelelő tudatos arcápolási rutint állíthattunk össze, most megérkezett hozzá a hajápolásra kiterjesztett változat is. A drogérialánc online Virtuális Tükörrel, offline pedig digitális polccímkékkel is erősített az első félévben.

Júliustól már hajápolási rutint is összeállíthatunk a Rossmann Rutin felületén, de természetesen maradnak a népszerű arcápolási rutin és a Virtuális Tükör funkciók is. A drogérialánc – egyelőre egy üzletében – a digitális polccímkéket is teszteli.

Tudatosság a hajápolásban is

A Rossmann Arcrutin bevezetése jelentős újításnak számított, hiszen a teszt kitöltésével nem csak bőrük állapotának és típusának megfelelő, márkafüggetlen termékajánlásokat kaphatnak a felhasználók, hanem azokat az általuk megadott árkategóriában azonnal meg is vásárolhatják a Rossmann webshopjában vagy mobilapplikációján keresztül. Az arcápolási rutin teszt esetében már jól ismert hatóanyag-kisokos is bekerült a hajápolásra fókuszáló verzióba is, számos aktív hatóanyagról kaphatunk rövid, érthető tájékoztatást a teszt oldalán. „A Hajrutin felépítése az Arcrutinhoz hasonlóan szakértők bevonásával összeállított kérdéseken keresztül segít meghatározni a hajunk kondícióihoz leginkább illeszkedő termékeket, vagy azokat, amelyek egy-egy esetleges problémán a lehető leghatékonyabban segítenek” – mondta el az újításról Varga Anita Ágnes, a Rossmann marketingvezetője. Itt is választhatunk, hogy egyszerű vagy haladó rutint szeretnénk, és hogy a prémium vagy a pénztárcabarát termékek közül válogatnánk szívesebben a Rossmann kínálatából. A rendszer ennek megfelelő termékajánlásokat tesz, sőt a teszt végén általános, mindenki számára hasznos rutin-tippek is megtalálhatók.

Általános rutin tipp: A hajunk szépségének alapja az életmódunk és egészségünk. Ez az alap, erre építve kíméletes hajápolási módszerekkel és megfelelő termékekkel lehet a legjobb eredményt elérni. Kíméletesen bánj hajaddal: törölközővel ne dörzsöld durván, hajkefével ne tépd, és ne hordj rendszeresen szoros hajviseleteket, mert ezek károsíthatják a hajadat. Az alap hajápolási rutinhoz a megfelelő termékek kiválasztása kulcsfontosságú, ami egy a fejbőröd típusához illeszkedő sampont, a hajad típusához illeszkedő hajbalzsamot, hővédelmet biztosító leave-in kondicionálót és egy kíméletes hajkefét takar, amelyeket szintén a hajad típusához érdemes kiválasztani.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.