Kávé mellé

Tombol a nyár,  kitartó a kánikula. Ti, hogy bírjátok? Ugye isztok eleget? Mi nemrég találtunk rá a SodaStream újdonságára, amivel könnyedén tudtok hűsítő italokat készíteni. Nézzétek csak!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi-északnyugati szél nyugaton, északnyugaton és zivatarok környezetében feltámadhat. Kora reggel 15-22 fok várható, a maximumok pedig 30 és 35 fok között alakulnak.

🆘 Ma nem érkezik front. A melegben migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint keringési problémák léphetnek fel. Általános lesz a fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság. Zápor, zivatar környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat. 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Névnap: Magdolna

Híres születésnapos

61. születésnapján köszöntjük Rob Estest.

Norfolkban, Virginia államban született. Rob a University of Southern California-n diplomázott, ahol tagja volt a Alpha Tau Omega szövetségnek. Josie Bissettet a Melrose Place forgatásai alatt ismerte meg. 1992. május 1-én feleségül vette. 1999. július 21-én megszületett Mason True Estes nevű fia. 2002. április 14-én megszületett Maya Rose Estes nevű lánya. 2006-ban több év különélés után elvált feleségétől.

Első színészi munkáját 1965-ben kapta a Days of Our Lives című sorozatban. Első komolyabb szerepét a Melrose Place című sorozatban kapta, melyben későbbi feleségével játszott együtt. A sorozatban két szerepe is volt. A második évadban tűnt fel először Sam Towler szerepében. Ekkor még nem gondolták, hogy hosszú távon szerződtetni fogják. Később azonban újra felkeresték és megkapta Kyle McBride szerepét, amivel világhírnevet szerzett. 2005-ben az I Do, They Don’t (Gyerekszomorító igen) című filmben szintén feleségével együtt szerepelt. 2003-ben feltűnt a Gilmore Girls (Szívek szállodája) című sorozatban. Ugyanebben az évben a Különleges ügyosztályban is szerepet kapott. 2007-ben megkapta Tom Hogan szerepét a Women’s Murder Club (Született nyomozók) című sorozatban. 2008-ban a 90210-ben megkapta Harry Wilson szerepét.

A szénsavasvíz-fogyasztás főszezonjában villant újat a bubikészítés királya

Képzeljük el, milyen lenne a világ, ha mindenkinek lenne egy saját kulacsa, amibe bárhol és bármikor olyan üdítőt tölthetne, amilyet csak akar? Vajon egy csapásra eltűnnének a boltokból a PET-palackos üdítőkből épített hegyek? A SodaStream újdonsága egy új jövőkép jegyében született meg. És természetesen oltja a szomjat is.

A SodaStream Duo egy olyan készülék, amely megkönnyíti az átállást azok számára, akik szeretnék az otthoni üdítőkészítés élményét magukévá tenni, de azok számára is alternatíva lehet, akik már otthonosan mozognak a csomagolásmentes boltokban. A készülékhez egy darab egyliteres BPA-mentes, FUSE palack, valamint egyliteres Duo üvegpalack áll rendelkezésre. „Mindkettő tökéletesen alkalmas arra, hogy finomabbnál-finomabb szénsavas üdítőket készítsünk odahaza, de ha kiürülnek és mondjuk éppen a belvárosban van dolgunk, akkor a csomagolásmentes boltokban utántölthetjük őket. Emellett természetesen csapvízzel bárhol-bármikor utántölthetők” – tette hozzá Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. Az új SodaStream Duo tetszetős megjelenéssel büszkélkedhet, nem csoda, ha Red Dot Dizájndíjjal is kitüntették. Megjelenése ötvözi az ívelt és szögletes vonalakat. Fekete színű házát egy fém, csuklós palacktartó egészíti ki, ami megkönnyíti az italok elkészítését.

Működtetéséhez nincs szükség semmilyen tápellátásra, mivel áram, vagy akkumulátor használata nélkül egyszerűen üzemeltethető.

A Duo új generációs szénsavasító készülék, amely a SodaStream legújabb innovációjával, a  QuickConnect-rendszerrel büszkélkedhet. Ennek egyik fontos ismérve a továbbfejlesztett csatlakozófej, amelynek köszönhetően könnyebbé és egyszerűbbé vált a szénsavasító patron behelyezése. Vagyis az akár a 60-80 liternyi szénsavas víz készítésére alkalmas CQC-patron könnyen és problémamentesen a helyére pattintható. (A teljesen új fejlesztésű szénsavasító patron nem kompatibilis a régebbi típusokkal.) „A SodaStream Duo ablakot nyit egy olyan világra, amelyben az emberek életminősége jobb lehet. Ennek a gépnek köszönhetően végre nem kell a súlyos üdítős csomagok cipelésével foglalkozni, megszűnik az otthoni PET-palackfelhalmozás és mindenki olyan szénsavas frissítőket készíthet el otthon, amilyet csak akar” – hangsúlyozta a SodaStream szakembere. Hozzátette: nem utolsósorban pedig pénzt is megtakaríthatunk vele. Egy főre vetítve akár havi 15 000 forintos megtakarítást is jelenthet a szénsavasvíz fogyasztás terén.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.