KÉK Klub: Izland – Változatos tájak és természeti csodák – Dr. Gálffy László előadása

Ha kedd, akkor kulturális csemegék ínyenceknek! Ma egy olyan programot ajánlunk, amely üdítő színfolt lehet a hőségben. Dr. Gálffy László nemcsak elismert tudós, hanem tapasztalt idegenvezető is, aki 30 éve vezet csoportokat elsősorban Franciaországba, Skandináviába és Izlandra. A 2023-as Franciaország-sorozata után 2024 áprilisában elindította az „Északi fények: Norvégiától Izlandig” című négyrészes sorozatát. Ez a sorozat 4. része. Na hagyjátok ki!

Az északi világ gyöngyszeméhez, a mégis csak kevesek számára ismert Izland gyönyörű vidékeire látogatunk el az északi esték utolsó előadásán. A nevében jégvilágot idéző sziget számos ellentétet takar. A föld mélyéről előtörő tűz és víz, a vulkánok, gejzírek között járva joggal gondolhatjuk azt, hogy a természet nyers ereje játszik körülöttünk kedvére, miközben magunk is különleges, mozgó határvidéken utazunk. Izland alatt szakad, illetve távolodik nagyon lassan az észak-amerikai és az európai kontinentális lemez, maga a sziget is ennek köszönheti létét. Ha ebben a ritkán lakott világban úgy érezzük, különleges erőtérben bolyongunk, talán nem tévedünk nagyot. Ehhez az élményhez is igyekszik vezetőt nyújtani izlandi esténk.”

Az előadó

Előadó: Dr. Gálffy László történész, régész, történelem-francia nyelv és irodalom szakos tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára.

Dátum: 2024. július 18. 20:00

Helyszín: online, Zoomon

Ha még nem vagy tagja a KÉK Klubnak,  ITT olvashatsz utána. Mindenképpen javasoljuk, hogy tapasztald meg ezt az élményt, ami távoli kultúrák, érdekes helyszínek, izgalmas életek és személyiségek megismerését adja. A havi előfizetésért 3 választható programhoz kapsz hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.