Mi nagyon szeretjük a túrós dolgokat, mivel könnyű a túróval dolgozni, nagyon kellemes állagot ad a süteményeknek, illetve sósan és édesen is remek. Ez a mai süti egy hihetelenül mutatós édesség, amit bár most próbáltunk ki először, egészen biztosan sokszor készítjük még.
Hozzávalók
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- fél doboz tejföl
- 4 tojás sárgája
- 4 dkg élesztő
- cukor ízlés szerint
Krém
- 75 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás fehérje
Elkészítés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk a tészta egyik részét, majd azt megkenjük a krémmel. Ezután rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük. Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük.