Omlós almás – Recept

Rajongunk az almáért minden formában, és amit még jobban szeretünk, azok az almás sütemények. Egy nap alatt mindig elfogy, bármekkora mennyiséget készítsünk. Ez a recept is a család nagy kedvence.

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 18 dkg zsír
  • 17 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 kis doboz tejföl(175g)

Töltelék

  • 2 kg alma meghámozva
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Az almát lereszeljük, alaposan kinyomkodjuk a levét, elkeverjük benne a cukrokat. A tésztát megfelezzük. Egyenként kinyújtjuk 30×30 cm-es nagyságúra.

Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. Befedjük a másik lappal, amit villával sűrűn megszúrkálunk. Felvert tojással lekenjük a tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 30 perc alatt készre sütjük.

Ha esetleg változtatni szeretnétek az alaprecepten, használjatok fél zacskó sütőport, pici élesztőt, 2 tojást, kevesebb cukrot, és a töltelékhez akár szárított citromhéjat.

Sütimánia Évával receptje alapján Erika Krauszné receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.