Rajongunk az almáért minden formában, és amit még jobban szeretünk, azok az almás sütemények. Egy nap alatt mindig elfogy, bármekkora mennyiséget készítsünk. Ez a recept is a család nagy kedvence.
Hozzávalók
Tészta
- 60 dkg finomliszt
- 18 dkg zsír
- 17 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 1 kis doboz tejföl(175g)
Töltelék
- 2 kg alma meghámozva
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Az almát lereszeljük, alaposan kinyomkodjuk a levét, elkeverjük benne a cukrokat. A tésztát megfelezzük. Egyenként kinyújtjuk 30×30 cm-es nagyságúra.
Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. Befedjük a másik lappal, amit villával sűrűn megszúrkálunk. Felvert tojással lekenjük a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 30 perc alatt készre sütjük.
Ha esetleg változtatni szeretnétek az alaprecepten, használjatok fél zacskó sütőport, pici élesztőt, 2 tojást, kevesebb cukrot, és a töltelékhez akár szárított citromhéjat.
Sütimánia Évával receptje alapján Erika Krauszné receptje