Remek választás ünnepi eseményekre! Egyszerű és finom torta, nagyon látványos, rendkívül népszerű. Nálunk az egyik megkerülhetetlen, hatalmas kedvenc, sosem marad belőle egyetlen apró, pici, falat sem…
Hozzávalók
Piskóta:
- 8 db tojás,
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor,
- 4 evőkanál finomliszt,
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só,
- 8 ek. cukor
Krém:
- 50 dkg tehéntúró,
- 15 dkg porcukor,
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor,
- 2 kávéskanál vanília aroma,
- 1 dl víz,
- 12 g zselatin (1 tasak por),
- 3 dl habtejszín.
Máz:
- 1 tábla tejcsoki,
- 1 dl habtejszín
Dekoráció:
- 5 db túró rudi (óriás)
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.
A túrókrémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük. A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát. Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet.
A habtejszínt felmelegítjük és a kockára vágott tejcsokit felolvasszuk benne. Majd a torta tetejére ráöntjük és bevonjuk a csokimázzal úgy, hogy a torta oldalát megcsurgatjuk. Majd túró rudival díszítjük ízlés szerint a tortánk tetejét. Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Lívia Dobay receptje