Csokis-meggyes piskóta – Recept

Csoki, meggy és piskóta… Külön-külön is kedveljük, de együtt még jobban. Ha van otthon meggybefőtt, vagy fagyasztott megy ez a recept a kedvenced lesz. Gyorsan elkészíthető és minden generáció imádja!

Hozzávalók

Tésztához:

  • 7 db tojás
  • csipet só
  • 10 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 üveg meggybefött
  • csokipasztilla

Máz:

  • eredeti Holland kakaópor
  • cukor
  • tej

Elkészítés

A piskotához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk. A sárgáját a cukorral krémesre felverjük, hozzáadjuk a habhoz és óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és csomómentesre kavarjuk. A tepsit kibéleljük szilikonlappal – én kis olajjal meg szoktam kenni – és így ráönteni a masszát. A meggyet leszűrjük, megcukrozzuk közben kinyokodjuk a levét és így megrakjuk vele a piskóta tetejét, illetve megszorjuk még csokipasztillával.

Előmelegített sütőbe közepes hőfokon kb. 30 perc alatt készre sütjük, ha még úgy érezzük kissé nyers a közepe, alacsony hőfokon még 5-10 percig süthetjük. Magasfalú tepsibe. Ki lehet rá nyitni a sütőt nem fog összemenni.

A mázhoz egy kevés tejet felmelegítünk, a kakaóport cukorral elkeverjük és adagolunk annyi tejet hogy sűrű krémes mázt kapjunk. Egy percig még gőz felett melegítjük. Pár percre hűtőbe tesszük és használat előtt újra elkeverjük. Meglocsoljuk a piskóta tetejét.

Mónika finomságai receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.