Csoki, meggy és piskóta… Külön-külön is kedveljük, de együtt még jobban. Ha van otthon meggybefőtt, vagy fagyasztott megy ez a recept a kedvenced lesz. Gyorsan elkészíthető és minden generáció imádja!
Hozzávalók
Tésztához:
- 7 db tojás
- csipet só
- 10 ek cukor
- 7 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 üveg meggybefött
- csokipasztilla
Máz:
- eredeti Holland kakaópor
- cukor
- tej
Elkészítés
A piskotához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk. A sárgáját a cukorral krémesre felverjük, hozzáadjuk a habhoz és óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és csomómentesre kavarjuk. A tepsit kibéleljük szilikonlappal – én kis olajjal meg szoktam kenni – és így ráönteni a masszát. A meggyet leszűrjük, megcukrozzuk közben kinyokodjuk a levét és így megrakjuk vele a piskóta tetejét, illetve megszorjuk még csokipasztillával.
Előmelegített sütőbe közepes hőfokon kb. 30 perc alatt készre sütjük, ha még úgy érezzük kissé nyers a közepe, alacsony hőfokon még 5-10 percig süthetjük. Magasfalú tepsibe. Ki lehet rá nyitni a sütőt nem fog összemenni.
A mázhoz egy kevés tejet felmelegítünk, a kakaóport cukorral elkeverjük és adagolunk annyi tejet hogy sűrű krémes mázt kapjunk. Egy percig még gőz felett melegítjük. Pár percre hűtőbe tesszük és használat előtt újra elkeverjük. Meglocsoljuk a piskóta tetejét.
Mónika finomságai receptje