Puha mézes – Recept

A mézeskalács-szezon hivatalosan is dübörög. Gyakorlatilag előbb-utóbb minden hagyományos süteményeket szerető konyhában előkerül egy tuti, bevált recept, vagy éppen egy olyan, amit még sosem próbáltak, de mások esküsznek rá. Mi ma egy olyan receptet hoztunk, amit azok értékelnek majd, akik a puha verziót szeretik. Nálunk gyakorlatilag még díszítés előtt elfogy sokszor…

Hozzávalók

  • 2,5 dl méz
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • kb. 1 kg liszt
  • 2-2 csapott teáskanál szódabikarbóna és fahéj
  • 4 kisebb tojás sárgája.

A mázhoz:

  • 1 kisebb tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 teáskanál ecet

Elkészítés

A 2,5 dl mézet és 30 dkg margarint megolvasztotjuk. Elkeverjük benne a 30 dkg porcukrot. Langyosra hűtötjük. Kb. 1 kg lisztben elkeverjük a 2-2 csapott teáskanál szódabikarbónát és fahéjat. Mikor a margarinos méz meghűlt összekeverjük a liszttel. Teszünk bele 4 kisebb tojás sárgáját, majd összegyúrjuk.

Jó lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C-on 7-8 perc alatt megsütötjük.

A máz hoz egy kisebb tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg porcukorral, majd egy teáskanál ecetet keverünk bele.

Ez a mézeskalács azonnal puha és később is az marad!

Lajosné Nusi Varju receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.