Magos pogácsa, ha valami különleges csodát készítenél!

Sósra édes, édesre sós… Örök kérdés, hogy mi legyen előbb? Vagy mi jöjjön utána? Ti hogy szeretitek? Mivel tegnap édességet hoztunk Nektek, így ma nagy magabiztossággal válaszottunk egy sós favoritot. A kedvenc pogácsa receptünk, sokszor elkészítettük és mindig óriási sikere van!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt sajt reszelve
  • 1 dl görög joghurt vagy tejföl
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg magkeverék + a tetejére
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

 Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk a tésztát. 40 percig kelesztjük, és lisztezett felületen kinyújtjuk 2 cm vastagra.

Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és 20 percet pihenni hagyjuk. Lekenjük tojással, megszórjuk maggal és 200 fokra előmelegített alsó-felső sütési funkcióban 20-25 percet sütjük.

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.